RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ericsson var nær konkurs

Sist oppdatert:
Ericsson nærmer seg de etterlengtede sorte tallene etter en tung periode. - Jeg tror ikke alle helt forstår hvor nære vi var konkurs, sier direktør Carl-Henrik Svanberg.

Men i sammen åndedrag bekrefter Svanberg at konkursfaren nå er over.

– Vi har lovet markedet å vise positive tall i løpet av året, og i prinsippet har vi allerede nådd det målet. Akkurat nå ligger vi rundt null, og vi vil garantert gå i pluss til slutt, sier Svanberg.

Svanberg tror fremdeles på sin trestegsrakett på veien mot toppen igjen. Første mål er å skape lønnsomhet, deretter effektivisere hele virksomheten, for så å ta steget opp i verdenseliten.

Carl-Henrik Svanberg har stor tro på neste generasjons mobiltelefoni, 3G. Til tross for at overdreven tro på teknologien gjorde at telekom-bransjen falt sammen, tror Svanberg fremdeles på produktet.

– Når produktet er kommet kommer tjenestene. Det er som med fjernkontrollen. Da den kom skjønte jeg ikke vitsen med å sitte i stolen og skifte kanal når jeg bare trengte å reise meg opp og gå bort til fjernsynet. Men så kom tekst-tv, noe som ikke villle skjedd uten fjernkontrollen, sier Svanberg i følge Ny Teknik

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere