RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fagbevegelsen sprer falske forhåpninger

Det mener NHO-direktør Finn Bergesen jr. Det er fagbevegelsens mange medieutspill om lønnsoppgjøret som er bakgrunnen for utspillet.

- Ut fra de signalene vi har sett i pressen, som spriker i alle retninger, ser det ut til at dette kan bli veldig vanskelig, sier Bergesen til NTB.

Tariffestet tjenestepensjon, sekstimersdag, lønnshopp for lavtlønte og kvinner, overtidsbegrensninger, etter- og videreutdanning er blant de mange kravene Bergesen har merket seg den siste tiden.

- Mye av denne avispolemikken skaper forhåpninger og forventninger. I den utstrekningen man ikke kan innfri disse forventningene, så blir det alltid vanskelig å få noe igjennom, sier Bergesen, som regner med at fagbevegelsen vil moderere seg i møter med NHO.

- Min utfordring til motparten er: La oss komme sammen, la oss få et lønnsoppgjør som gir en reallønnsvekst, som gir tro på konkurranseutsatt næringsliv i Norge, og som snur den negative trenden vi hadde på slutten 90-tallet og i begynnelsen av 2000-tallet, sier Bergesen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere