RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fjern gebyr for tinglysing

Sist oppdatert:
Forbrukerrådet har i et brev til statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) bedt om at tinglysingsgebyret blir fjernet, fordi det skremmer folk fra å bytte bank.

Rådets begrunnelse er at gebyret legger kjelker i veien for folk som ønsker å bytte bank. Det blir rett og slett for dyrt å flytte lånet fordi gebyret ved tinglysingen er så høyt.

- Forbrukerrådet mener det er svært dårlig forbrukerpolitikk når myndighetene fastsetter en avgift som får som konsekvens at norske bankkunder betaler over en milliard i offentlige gebyrer, sier direktør Erik Lund-Isaksen i Forbrukerrådet.

Han sier rådet også er skuffet over den behandlingen tinglysingsgebyret for pantobligasjoner har fått i Stortinget denne våren. Først var justiskomiteen negativ til å redusere gebyret. Deretter økte Stortinget gebyret i forbindelse med behandlingen av revidert statsbudsjett til 2.110 kroner, sier Lund-Isaksen.

I brevet til statsministeren blir det pekt på at både Konkurransetilsynet og finansnæringen er enig i at tinglysingsgebyret har en konkurransebegrensende virkning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere