RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For billig å gå av som 62-åring

Pensjonskommisjonen vil at det skal bli dyrere å gå av ved fylte 62 år. Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities mener kommisjonen burde ha tatt enda hardere i.

Pensjonsreformen vil ikke inneholde dramatiske endringer for noen grupper, trolig ikke mer enn noen tusenlapper pluss eller minus for de fleste. Det blir imidlertid dyrere å gå av tidlig, men ikke «dyrt nok», mener sjeføkonom Harald Magnus Andreassen.

Tenketanken Mandag Morgen hadde viet sitt morgenseminar mandag til velferdsstatens framtidige livsbetingelser i vid forstand, inkludert pensjonskommisjonens innstilling som legges fram av fylkesmann og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen tirsdag.

Mandag Morgens kunder og nettverk fikk seg presentert tre velferdsmodeller sammen med morgenkaffen, i tillegg til en politisk-økonomisk analyse av pensjonsproblematikken, en suksesshistorie fra Trysil, der kommunen har tatt nye grep for å sikre innbyggerne rask legebehandling, og litt høyttenkning av rikssynser Kåre Willoch. Alt på halvannen time.

- Et bredt kompromiss om pensjonene er nødvendig for at reformen skal bli stående en stund. Og det som avtegner seg, er en rimelig miks. Slaget vil stå om hvor mye det skal koste 62-gjengen å gå av mange år før normal pensjonsalder, sier Andreassen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere