RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forstår at folk er forbannet

Sist oppdatert:
Tidligere styreleder Jørn Tagge forstår at deltakerne i «Five percent community» er forbannet og han innrømmer å ha begått feil. Men Tagge nekter for bedrageri.

Eventyret om «The five percent community» startet over en pils på en restaurant på Karl Johan i Oslo. Der la Chim Kjølner og Jim Wolden grunnstenen i pyramiden.

Snart overtok en ny ledelse anført av Jørn Tagge, og med det fikk 300 innsamlede pyramidemillioner ben å gå på. I dag skjønner tidligere styreleder Tagge at 70.000 medlemmer er rasende.

- Hvis man har satset sparepengene sine, og til og med lånt penger, for å kjøpe aksjer i den tro at dette skal gå bra, har jeg forståelse for at folk blir forbannet, sier Tagge til TV 2 Nyhetene.

- Ikke gjort noe galt
- Jeg hevder at jeg ikke har gjort noe galt. Bedrageri, nei. At vi har gjort feil, ja. Det tror jeg er riktig å si, hevder Tagge.

For et snaut år siden var optimismen på topp og datterselskaper ble startet opp i øst og vest - fra cruise til teleselskap på Svalbard. Den tidligere styreformannen innrømmer at det gikk fort i svingene

- Selskapet startet med en vanvittig suksess. Selskapet fikk veldig mange medlemmer. Men vi hadde ingen produkter. Vi ble hentet inn for å gjøre en oppgave i forhold til produkter, aksjehandel også videre. Og i den prosessen med tidspress gjorde vi selvfølgelig noen feil, ingen tvil om det, vedgår han.

Undersøker pengestrømmen
Nå skal bostyret undersøke om hundrevis av millioner er forsvunnet på ulovlig vis.

Det er bobestyrer Thomas Steen Brandi og hans team som har fått den vanskelige jobben med å spore opp verdiene.

- Vi har en hypotese om at det kan være personer som har tilegnet seg penger, sier Brandi til TV 2 Nyhetene.

Tagge frykter ikke bostyrets undersøkelser:

- Det er det som er jobben hans. Da må en se på pengestrømmene - uavhengig av om det er gjort feil - om det er gjort noe galt i forhold til loven.

Tagge påpeker at undersøkelse av selskapet har pågått en tid allerede.

- Jeg er ikke blitt kontaktet av noen av dem til dags dato, men jeg går ut fra at de gjør jobben sin og går gjennom dette grundig.


Les også:
Bakmenn bedragerianmeldt
- Lite å hente i T5PC

Har du informasjon om T5PC-konkursen? Tips TV 2 Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no eller ring 21 00 60 10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere