RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fredriksen blir i Frontline

Sist oppdatert:
John Fredriksens gigantiske innsidesalg i Frontline skal gå til nye oppkjøp, hevder Frontline-sjef Tor Olav Trøim.

John Fredriksen håver inn 2,4 milliarder kroner etter å ha redusert sin eierandel fra 47 til 35 prosent i Frontline via sitt investeringsselskap Hemen Holding. En av Fredriksens nærmeste medarbeidere gjennom mange år, Tor Olav Trøim, bedyrer at aksjesalget ikke er et tegn på at Oslo-mannen er på vei ut av Frontline.

- Overhodet ikke, dette er en ren porteføljetilpasning, sier Frontline-sjefen til TV 2 Nettavisen.

- Det er suksessen til Frontline som har skapt dette. Aksjekursen har steget kraftig i det siste, og jeg tror at vekten av Frontline i Hemens portefølje var i ferd med å bli uforholdsmessig stor, utdyper han.

Med dagens aksjekurs er Fredriksens eierandel i Frontline etter nedsalget verdt over 7 milliarder kroner.

Flere oppkjøp på trappene

For få dager siden ble det kjent at Fredriksen har sikret seg en eierandel på ti prosent i container-rederiet Royal Nedloyd. Milliardæren har i tillegg en mindre eierandel i et konkurrerende linjerederi i Singapore, og det har gått rykter om at han skal være i ferd med å kjøpe seg kraftig opp innen bulk.

Tor Olav Trøim legger ikke skjul på at Fredriksen vil bruke en del av pengene fra Frontline-salget til oppkjøp innen shipping.

- Det er jo kjent at vi har gjort noen kjøp og vi jobber med et par ting ut over det, sier han.

Hvorvidt en styrket posisjon i Royal Nedloyd er det som står øverst på ønskelisten, vil ikke Trøim ut med.

- Det er ikke noe i kortene på det, men det er greit å ha litt cash i beredskap dersom han skulle finne på å gjøre noe, fastslår han.

- Blant verdens beste

Det er et knippe institusjonelle investorer som har kjøpt Fredriksen-aksjene. Trøim vil ikke røpe hvem de er, men er svært tilfreds med sammensetningen.

- De som har tatt aksjer er noen av de beste investornavnene i verden. Dersom du ser på lista over de fem største, tror jeg du vil finne tre av dem der, avslutter Frontline-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere