RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frister til skatteunndragelse

Etikkutvalget i NHO mener hotellkjedenes bonuskort er uetiske og frister til skatteundragelse. Petter Stordalen reagerer kraftig på uttalelsen.

Hotellbonusordningen til norske hoteller er lovlige, men NHOs etikkutvalg anser ordningen for å være etisk uforsvarlig, skriver Dagens Næringsliv.

Norske hotellkjeder har vært ivrige i sin satsning på lojalitetsordninger som gir kunden bonuspoeng for opphold og reiser som betales av arbeidsgiveren. Fordelen fra bonuspoengene skal oppgies og beskattes, men utvalget tror folk kan bli fristet til å unngå dette.

- Utvalget slår fast at bonussystemene frister folk til skatteunndragelser og at dette ikke er god etikk, sier leder av etikkutvalget Sten Magnus.

Choice-sjef Petter Stordalen er ikke enig i vedtaket.

- Det er da ikke vår oppgave å løpe etter hotellkunder for å sjekke om de oppgir uttak av bonuspoeng på sine selvangivelser. Dette vedtaket vitner om en total mangel på kunnskap om hvordan hotellbransjen fungerer. Denne typen bonusordninger er utbredt over hele verden, og det er helt uaktuelt for oss å foreta store endringer av vårt bonusprogram, sier Stordalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere