RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frykt styrer børsen

Sist oppdatert:
Frykt beveger dagens aksjemarked, mener investor Alexander Munch-Thore, som tror på et ustabilt marked fremover.

- Jeg tror mange aktører de siste fem månedene har vært i aksjemarkedet av frykt for å gå glipp av å tjene penger, meg selv inkludert. Så er markedet blitt overpriset og en greier ikke regne det hjem. Det er en slik oppgang en har hatt, og den er sjelden særlig intelligent, sier Alexander Munch-Thore til Dagens Næringsliv.

Munch-Thore er tidligere forvalter i Astrup Fearnley og forvalter nå sin egen formue på «noen titalls millioner kroner».

Til avisen sier han at vi er inne i farligere farvann enn på lenge, noe som kan gjøre markedet veldig labilt fremover. Munch-Thore mener de siste ukenes markedsuro skyldes frykt.

- Nok en gang er det slik at frykt beveger markedene. Investorene har ikke kommet på at de må regne på risiko. Det er det som er utrolig med dette aksjemarkedet, forteller han.

De siste månedene har markedet falt 13 prosent, 2,6 prosent bare på onsdag. Men markedet er voilatilt, med en av tidenes beste oppturer tidligere i uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere