RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjør noe med likelønnen

Norge har fremdeles et likelønnsproblem. Nå foreslår Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon (UHO), Likestillingsombudet og Likestillingssenteret at regjeringen gjør noe med det.

De store lønnsforskjellene mellom kjønnene er et reelt hinder for likestilling. Den generelle lønnsforskjellen mellom heltidsarbeidende kvinner og menn er på om lag 50.000 kr, skriver UHO, likestillingsombudet og likestillingssenteret i en pressemelding torsdag.

Ikke nådd resultatene

Utviklingen i retning likelønn har vært liten. Blant annet uttalte Statsministeren i november i fjor at de ikke hadde oppnådd resultatene for lik lønn mellom kjønnene.

- Likestillingsloven i sin nåværende form er ikke tilstrekkelig for å nå lik lønn for de store lønnsmottakergruppene. En konsekvens av disse faktorene bør være at saken settes på den politiske dagsordenen ved blant annet å opprette en Likelønnskommisjon, heter det i pressemeldingen.

Siste Norge opprettet en lignende kommisjon skjedde i 1959, da Norge ratifiserte ILO-konvensjon nr.100 om likelønn, og som en konsekvens opprettet Likelønnsrådet.

UHO, Likestillingsombudet og Likestillingssenteret ber nå regjeringen bli med å arbeide for likestilling og likelønn ved å opprette en likelønnskommisjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere