RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glad for å bli trodd

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Tidligere aksjehandler Jan Erik Olsen (42) er svært glad for å slippe å sitte på samme tiltalebenk som Christer Tromsdal i ABI-saken.

- Jeg er svært glad for endelig å bli trodd. I september hadde det gått tre år siden denne saken startet. Jeg har opplevd dette som en stor belastning, og hadde ikke trodd det skulle ta så lang tid, sier Olsen til TV 2 Nettavisen.

Fire år

Olsen var, sammen med Tromsdal, tiltalt for å ha spredt uriktige eller villedende opplysninger for å påvirke prisen på aksjer i det fallerte barberhøvelselskapet Ruud & Rye. Tiltalen har en strafferamme på inntil fire års fengsel.

Godtroende småsparere i Nord-Trøndelag har tapt millionbeløp på aksjehandler via Nord-Trøndelag Assuranse der Olsen var daglig leder.

- Jeg har ikke villedet eller lurt noen småsparere. Min samvittighet har hele tiden vært ren. Jeg stolte på den informasjonen jeg fikk, sier Olsen til TV 2 Nettavisen.

Han er imidlertid forsiktig med å uttale seg om Tromsdals rolle i saken.

- Jeg har hele tiden prøvd å forholde meg til sak og ikke person. Jeg håper rettssaken 6. januar vil belyse hele saken og vise hva som faktisk har skjedd. Selv kjenner jeg ikke til hele hendelsesforløpet i saken, sier Olsen.

Konkurs

Nord-Trøndelag Assuranse ble slått konkurs i 2002, i kjølvannet av aksjeskandalen som ble avslørt gjennom artikler i Dagens Næringsliv høsten 2000. Jan Erik Olsen er uten fast arbeid, men er for tiden engasjert i frivillig, ulønnet arbeid i foreninger i hjembygda Verdal.

Dermed møter kun Aker Brygge Invest-duoen Christer Tromsdal og Terje Lien i den utsatte rettssaken som starter i Oslo tingrett over nyttår.

Underslag

Tromsdal må svare for aksjemanipulasjon alene. Mens Lien og Tromsdal sammen må svare for tiltale om underslag i ABI for 16 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere