RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gratisavisen Urban stjeler artikler

Gratisavisen Urban stjeler stoff fra intetanende journalister. Krav om godtgjørelse eller erstatning møtes med trusler om politianmeldelse for utpressing.

Det er ikke mange månedene gratisavisen Urban har vært på gatene, men avisen har allerede rukket å stjele flere saker fra andre journalister, skriver fagbladet Journalisten.

Én sak fra magasinet Spirit og én sak fra tidsskriftet Flux er kopiert ordrett inn i avisen. Verken journalistene som har skrevet sakene eller utgivelsen er blitt kontaktet.

- Jeg plukket helt tilfeldig opp et eksemplar av Urban og fikk sjokk da jeg så min sak ”Livssynspiller & sminkekrem” som jeg hadde hatt på trykk i Flux halvannet år tidligere. Alt var skrevet ordrett av med unntak av tittelen, sier medredaktør i Flux Kari Bu.

Spirits redaksjonssjef Anne Gunn Halvorsen har også funnet en av sine saker på trykk i Urban.

- De har skrevet saken rett av, men kuttet noen avsnitt på en måte som gjør at den blir ufullstendig og mye dårligere. Sånn sett er jeg glad for at de i hvert fall ikke satte på min byline, sier Halvorsen.

Konstituerte redaktør i Urban Erik Tomassen legger skylden på en ikke navngitt frilanser.

- I etterhånd viser det seg altså at han helt eller delvis har plagiert ulike artikler og oversendt disse som sine egne verk noe som selvfølgelig er hinsides all fornuft og anstendighet, skriver Tomassen i en fax til fagbladet Journalisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere