RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Greit med Cæsar-sex

Sist oppdatert:
Medietilsynet har vurdert flere av sexsecenene i den siste sesongen av «Hotel Cæsar» på TV 2, men har kommet til at scenene ikke var for kraftig kost for barn og unge.

Årets sesong av dramasåpen «Hotel Cæsar» på TV 2 gikk et steg lenger enn tidligere sesonger i forhold til å vise nakenhet og sexscener, og et bifilt trekantdrama har stått sentralt i flere episoder. Serien har vært vist på TV 2 klokka 19.30 med repriser klokka 17.30, og Medietilsynet har fått flere henvendelser fra personer som mener TV 2 har gått over streken, melder Kampanje.

Gruppesex og partnerbytte
Et lesbisk kjærlighetsforhold mellom Hotel Cæsar-figurene Vilde og Ellen, spilt av Minken Tveitan (19) og Maren Bergem Owe (24), har vært et av de bærende elementene i høst, og i løpet av sesongen har de to vært involvert i både partnerbytte og gruppesex.

- Vi har ikke fått noen formelle klager, men vi har fått flere henvendelser fra privatpersoner som mener at disse karakterene ikke akkurat har vært gode rollemodeller for barn og unge. Det kan man for så vidt være enig i, men vi har behandlet saken og kommet fram til at det ikke var grunn til å gripe inn, sier fungerende avdelingsdirektør Dag Løvdal i Medietilsynet til Kampanje.

Unge seere
Reaksjonene har først og fremst gått på at TV 2 viser sexrelaterte scener i programmer som har mange unge seere, og Medietilsynet har vurdert saken i forhold til den såkalte vannskille-bestemmelsen, som sier at programmer som kan være støtende for barn og unge skal sendes etter klokka ni på kvelden.

- De som har reagert på serien mener det har tatt litt av med seksuelle skildringer i serien, og særlig det at karakterene la ut nakenbilder på internett og sendte dem rundt på mobiltelefoner er det blitt reagert på. Vi har vurdert flere av scenene i Hotel Cæsar knyttet til dette trekantdramaet, og kommet til at de ikke var i strid med bestemmelsene, sier Løvdal.

- Innenfor grensene
Informasjonsjef Jørund Rasdal Unneland i TV 2 mener TV 2 har holdt seg innenfor grensen for det som er akseptabelt i forhold til vannskillet med «Hotel Cæsar», og kan fortelle at TV 2 har fått svært få negative reaksjoner på sex-skildringene i serien.

- Det var en debatt rundt dette i sommer, og TV 2 har vært sitt ansvar bevist i forhold til hva vi viser og ikke viser. Jeg føler at vi har vært godt innenfor med «Hotel Cæsar», og vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Vi har fått svært få negative reaksjoner på innholdet, sier Rasdal Unneland.

- Har dere flyttet en grense i «Hotel Cæsar»?

Ingen grenseflytting
- Nei, jeg føler ikke at vi har flyttet noen grenser, men dette er en serie som tilpasser seg tiden og som tar opp aktuelle problemstillinger. Det må serien gjøre, ellers står den i fare for å bli uinteressant, sier han.

- Skjønner du at noen reagerer på at disse scenene vises så tidlig?

- Jeg synes vi har tilpasset det godt i forhold til at serien vises før vannskillet, og vi har som sagt fått få negative reaksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere