RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han ødela livet mitt

Sist oppdatert:
Kvinnen som hevder hun ble voldtatt av UD-toppen, sier at livet hennes ble ødelagt den dagen i 1990. - Alt jeg ber om er rettferdighet, sier hun.

I går ble det kjent at en toppdiplomat i Utenriksdepartementet er anmeldt for å ha voldtatt en flyktning i 1990. Den angivelige voldtekten skal ha skjedd inne på norsk område ved en utenriksstasjon i et asiatisk land.

- Hver dag har jeg prøvd å glemme hva han gjorde mot meg, men det er umulig. Livet mitt er ødelagt. Jeg føler meg så utrolig ydmyket, sier den middelaldrende kvinnen til VG.

- Jeg føler voldsomt sinne
- Jeg føler et voldsomt sinne mot ham hver eneste dag. Jeg kan aldri glemme det han gjorde. Han ødela noe inni meg som aldri kan bli reparert, sier kvinnen.

Politiet har vært på Fillipinene og avhørt kvinnen og flere angivelige vitner til hendelsen. Kvinnen sier til avisen at hun ikke trodde det var mulig å forfølge saken rettslig, helt til hun møtte noen som var tilstede i ambassaden da voldtekten skal ha skjedd. De ba henne kontakte politiet og anmelde forholdet, men kvinnen ville først ikke. Senere skal hun ha endret mening, sier hun.

Et tema har vært hvorfor kvinnen har ventet i nesten 15 år med å anmelde forholdet. Hvis hun hadde ventet litt til, ville saken vært foreldet. Noe av forklaringen er at hun lenge trodde det ikke var mulig å forfølge saken fordi den angivelige overgriperen var diplomat i et rikt land, mens hun var fattig i et fattig land.

Skal avhøres i Norge
- Han som gjorde dette har alt, jeg har ingenting. Hvordan skulle jeg ha muligheten til å bli tatt på alvor, sier hun til avisen.

Diplomaten vil neste uke komme til Norge for å forklare seg i saken. Til TV 2 Nettavisen sa han torsdag at han ikke har voldtatt kvinnen, og at hele historien er konstruert for å skade ham.

- Noen er ute etter å ta meg, og jeg kan godt tenke meg hvem det er, sa han til TV 2 Nettavisen da.

- Jeg registrerer at mistenkte hevder seg utsatt for en konspirasjon. Vi tar selvsagt høyde for eventuelle vikarierende motiver hos partene. Det gjør vi i alle slike saker, og denne saken vil bli etterforsket på lik linje med andre voldtektssaker, sier politiadvokat Stein Holden til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere