RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)

- Har stilt enestående krav

Den nye direktøren for Luftfartstilsynet mener det er stilt krav til de nye stillingene i Bodø som det ikke finnes maken til i hele verden.

- Det er stilt krav til stillingene ved Luftfartstilsynet i Bodø som jeg ikke finner maken til noen andre steder i internasjonal luftfart. Jeg har undersøkt, og jeg liker ikke det jeg har funnet, sier han til Avisa Nordland.

Otto Lagarhus er ikke nådig i sin dom over arbeidet til sin forgjenger Svein Skogstad, men han ønsker ikke å spekulere i om de høye kravene har vært stilt for å sabotere flytteprosessen.

– Det har jeg ingen grunn til å mene. Det tror jeg heller ikke. Kravene er sikkert velfunderte i en ideell verden. Men det ideelle kan være det muliges fiende, sier Lagarhus til avisen.

Den nye Luftfartsdirektøren reagerer blant annet på kravene om antall flytimer.

- Jeg stiller spørsmål om en pilot med 5.000 flytimer er så mye bedre egnet enn en med 3.000 timer. Jeg spør hvordan det kan ha seg at folk med militær bakgrunn ikke er aktuelle for jobber i Luftfartstilsynet, sier Lagarhus.

Han har startet arbeidet med å fylle stillingene i Bodø og vil blant annet vurdere søkerne som ikke har holdt mål i de vurderinger Per-Arne Skogstad har gjort.

- Det er ikke Bodø som er problemet. Luftfartstilsynet har alltid hatt et rekrutteringsproblem. Selv om det har gått lang tid med lavt tempo, har vi fortsatt to år på oss å skape et luftfartstilsyn i Bodø som er i stand til å møte alle krav. Det tror jeg fullt og fast på, sier Lagarhus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere