RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har strukket børsstrikken for langt

Sist oppdatert:
Forvalter Peter Warren tror vi vil få en humpete ferd videre på Oslo Børs. Han mener det ikke er noen grunn til å ta sjanser på børsen nå.

- Jeg tror vi kommer til å få en ruglete tid fremover, og tiden er inne for å tenke defensivt. Det er ingen grunn til å gå ut og være modig i dagens marked, sier forvalter Peter Warren i WarrenWicklund til TV 2 Nettavisen.

I løpet av dagen har hovedindeksen på Oslo Børs falt med rundt fire prosent. Fredag raste børsen ned like over to prosent, og nedturen er sannsynligvis langt fra over.

Har tatt av risiko-skylappene
- Børsfallet er et utslag av at markedet har ignorert risikoen frem til nå. Vi har strukket strikken for langt, og nå kommer kalddusjen. Da stormer alle ut av døren samtidig, mener Warren.

Det verste scenarioet her hjemme er hvis utenlandske børser faller, og oljeprisene fortsetter ned.

Fremover i tid ser forvalteren for seg at Oslo Børs vil ligge enda lavere enn i dag.

- Det er vanskelig å komme høyere, sier Warren.

Ikke enig
Aksjesjef Sveinung Hartvedt i DnB NOR Markets er ikke helt enig med WarrenWiklund-forvalteren i utviklingen.

- Oslo Børs vil ligge høyere enn nå ved utgangen av året, sier Hartvedt til TV 2 Nettavisen.

Tror på høy oljepris
Til tross for at investorene har nedjustert sine forventninger i forhold til den økonomiske veksten, ser aksjesjefen relativt lyst på fremtiden.

- Det er mye risiko i markedet. Men vi tror ikke den økonomiske veksten vil bli så svak som investorene venter, og tror oljeprisen vil holde seg oppe, forteller Hartvedt.

Han utelukker imidlertid ikke et videre fall, spesielt hvis oljeprisen ramler ned under 40 dollar-nivået. De aller fleste analytikere opererer nå med en prisforventning på olje mellom 45 og 50 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere