RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hegnar er maktarrogant

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det finnes ingen grenser for den maktarrogansen Trygve Hegnar viser frem her i retten, tordnet advokat Per Danielsen i Oslo tingrett.

Advokat Per Danielsen og Trygve Hegnars våpendrager, advokat Jon Tenden, slåss videre i Oslo tingrett onsdag.

Danielsen representerer en forretningsmann som har saksøkt Hegnar Media AS, Trygve Hegnar og hans kjæreste og kollega Vibeke Holt for ærekrenkelser. Saken startet tirsdag i Oslo tingrett, og onsdag holdt advokatene sine prosedyrer.

Trygve Hegnar møtte selv ikke til andre dag i saken, og fikk derfor ikke med seg Per Danielsens angrep.

- Hegnar er maktarrogant
Danielsen brukte mesteparten av sin prosedyre til å gå gjennom rettspraksisen rundt ærekrenkelser i Europa. Etter å ha gått gjennom en rekke dommer i injuriesaker, rettet Danielsen kanonen mot Hegnar.

- Det finnes ingen grenser for den maktarroganse Trygve Hengar viser frem her i retten. Jeg synes det var vemmelig å høre hvordan han omtale min klient som direkte dum. En mann han har tråkket ned i bladet sitt, sa Danielsen til tingretten.

- Han vil ikke unnskylde, og det er synd at han lærer opp sine medarbeidere til å få de samme holdningene. Det er alt for maktarrogant, fortsatte advokaten.

To setninger
Hele saken spinner rundt to setninger på femte side i en omfattende artikkel i bladet Kapital i 2003. Reportasjen omtaler i hovedsak Frode Kyvåg og den såkalte teltskandalen fra Norway Cup. Saken gjelder hva som skjedde med fortjenesten fra et av de viktigste salgsteltene under Norway Cup. Forretningsmannen som har saksøkt Hegnar nevnes kun for å beskrive deler av omgangskretsen til Frode Kyvåg.

De to setningene er:

”Selv har han (red. anm. Frode Kyvåg) tidligere innrømmet i pressen at han deltok i det ulovlige pyramidespillet ”Bjerkepyramiden” på midten av 1990-tallet (sic.). Bakmannen, A.A (red anm. forretningsmannen ønsker ikke å bli omtalt i forbindelse med saken), hadde halvdagsjobb på kontoret til Bækkelagets Sportsklubb. En annen kjenning av politiet, Frank Westereng, hadde ansvaret for fruktbodene på Ekebegersletta under Norway Cup.”

Kapital har i sitt forsvar argumentert for at betegnelsen ”Kjenning av politiet” ikke gjelder forretningsmannen, men andre personer som er omtalt i samme avsnitt av reportasjen.

De to setningene har fått forretningsmannen til å saksøke Hegnar Media for 500.000 kroner, Trygve Hegnar personlig for 100.000 kroner og journalist Vibeke Holth for 50.000 kroner.

- Ikke ærekrenkende
Trygve Hegnars advokat, Jon Tenden, brukte også store deler av sin prosedyre til å gå gjennom gjeldene rettspraksis i injuriesaker. Tenden mener Kapital kunne karakterisert forretningsmannen som en kjenning av politiet.

- Bjerke-pyramiden var vitterlig ulovlig. Jeg mener at det er ført fullverdig bevis for at A. A. var en av bakmennene. Så uansett hvordan retten fortolker dette så vil det gå i Kapitals favør. Jeg fastholder primært at ”Kjenning av politiet” gjelder flere andre personer i saken. Men vi mener subsidiert at A. A. er en kjenning av politiet, sa Tenden til retten under sin prosedyre.

- Når man har fire anmeldelser mot seg, har vært varetektsfengselet, ransaket og siktet, så mene jeg at man har fullgod dekning for å si at mannen er en kjenning av politiet. Man trenger ikke å være en vaneforbryter for å bli dekket av denne karakteristikken, fortsatte Tenden.

Tonen mellom de to advokatene var også anspent andre dag i retten.

Jeg tillater ikke avbrudd når jeg prosederer, dette får du ta i replikken din, svarte Tenden strengt da Danielsen ville tilføye noe til Danielsens prosedyre.

Tingrettsdommer Margarete Hoff venter rask dom i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere