RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen)

- Helt lamslått

Sist oppdatert:
Trond Kristoffersen ble lamslått over å ha fått samme straff som en gjennomsnittlig drapsmann i Norge. Les hans reaksjon på norgeshistoriens strengeste straff.

Noen minutter over klokka ni tirsdag fikk Kristoffersen vite at han er dømt til ni års fengsel for en lang rekke lovbrudd.

Knøt seg i magen

Dommen fra Oslo tingrett er den strengeste som er idømt noen gang i en økonomisk straffesak.

- Jeg visste det ville bli en knusende dom etter den summariske rettergangen jeg fikk. Men når dommeren leste opp "ni års fengsel" ble jeg helt lamslått. Det knøt seg i mageregionen min, sier Trond Kristoffersen.

Overrasket
Kristoffersen hadde allerede bestemt seg for å anke dersom straffen ble streng.

- Jeg er overrasket over dommen, og hadde håpet at retten ikke skulle se saken så ensidig på saken som man har gjort fra første dag. Straffen er alvorlig, sa Kristoffersen, som trakk fram at gjennomsnittsstraffen for drap i Norge er åtte-ni år.

Da rettssaken mot Finance Credit-gründeren startet klaget tiltalte over depresjon, manglende konsentrasjonsevne og dårlig forberedt forsvar.

Det er hovedgrunnene til at han nå krever omkamp i lagmannsretten.

Fikk ikke godt forsvar

Kristoffersen har gjentatte ganger hevdet at han ikke har fått tid nok til å forberede forsvaret grundig nok, og har beskyldt Økokrim for systematisk å ha holdt tilbake sentrale dokumenter i saken.

På spørsmål om Kristoffernsen selv føler noen skyld, svarte han:

- Vi skapte en virksomhet som gikk overende, og jeg beklager de ulempene det medførte for folk. Men det sammenfaller ikke med ni års fengsel.

- Makabert
Beslutningen om å dømme ham til å betale milliardbeløp i erstatning til långiverne, synes Kristoffersen er makaber.

- Det var makabert å høre at jeg i løpet av 14 dager skal betale nesten 1,2 milliarder kroner i erstatning, framholdt Kristoffersen, som også er oppgitt over den framstillingen Finance Credit-saken har fått i media.

Gründeren føler seg forhåndsdømt av pressen, som han mener bygde opp under aktoratets påstander om at hundretalls millioner kom på avveie.

- Det som jeg fryktet fra første dag i retten, ble virkelighet, konkluderte Trond Kristoffersen.

Fikk trøst av kona

Trond Kristoffersens kone, Whitney Yaa, var til stede i retten tirsdag og støttet ektemannen i pausene under opplesningen av den 106 sider lange dommen.

Kristoffersen satser nå alt på å få sin versjon av Finance Credit-saken bedre belyst i lagmannsretten når ankesaken eventuelt kommer opp.

Nå skal han prøve å skaffe seg en jobb. For tiden lever han på konas lønn fra taxfreebutikk på Gardermoen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere