RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Holder ikke som forklaring

Sist oppdatert:
Forsvarssjef Sigurd Frisvold mener rapporten fra granskingsutvalget som har gjenomgått underskuddet i Hæren, ikke holder mål.

Tirsdag ble hele rapporten fra granskingsutvalget som har analysert økonomistyringen i Hæren, presentert. Rapporten renvasket på lang vei mannen som hadde bestilt rapporten – generalinspektør Lars J. Sølvberg.

Ifølge rapporten skulle Hæren i en normalsituasjon oppdaget underskuddet, men utvalget mener at situasjonene i Hæren er alt annet enn normal. Årsaken skal være krav fra høyere hold om rask nedbemanning og innføringen av nye styringssystemer for økonomien.

Forsvarssjef Sigurd Frisvold mener rapporten ikke er god nok, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er foreløpig ganske klart at en del av det som ligger i rapporten ikke holder som forklaring. Man kan ikke planlegge en virksomhet man ikke har penger til, sier Frisvold til avisen.

Han mener at Hæren skulle i likehet med de andre forsvarsgrenene klare å styre unna underskudd.

Frisvold sier også at han sammen med generalinspektør Sølvberg og lederen for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) må ta ansvar.

- Både Hæren og FLO har hatt en krevende omstilling. Det er en forklaring, men ikke en unnskyldning, sier Frisvold til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere