RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høybråten misbrukt av oljeindustrien

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten lar seg misbruke av oljeindustrien, sier OFS-leder Terje Nustad. Høybråten stoppet i dag streiken i Nordsjøen.

– Jeg er skuffet over at Høybråten ikke står ved sine utsagn om at det var opp til partene å finne en løsning på konflikten. I stedet lar han seg bli misbrukt av oljeindustrien, sier lederen i Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS) til TV 2 Nettavisen.

Nustad mener regjeringen burde tvunget fram en forhandlingssituasjon mellom partene fremfor å gripe inn med lønnsnemnd.

– Høybråten burde heller ha kalt partene inn til et møte og tvunget dem til å ta en runde med reelle forhandlinger. Nå blir vi utsatt for et statlig lønnsdiktatur. Lønnsnemnd er å skyve problemene foran seg. Det løser ingen ting, men forsterker problemene og fører til at konfliktrisikoen opprettholdes i fremtiden, sier han.

Ikke overrasket
Informasjonsleder Tor Hæhre i Lederne er skuffet, men ikke overrasket, over avgjørelsen om å stanse streiken.

– Vi fikk et forvarsel om det allerede i går når regjeringen hevdet at situasjonen var meget alvorlig og at en opptrapping ville få store samfunnsmessige konsekvenser. Det er ikke streiken som førte til dette, men lockouten som Oljeindustriens Landsforening (OLF) hadde varslet. Dette ville ha lammet nesten hele vår olje- og gassproduksjon, og vi konstaterer at arbeidsgiverne fikk det som de ville, sier Hæhre.

Terje Nustad mener tvungen lønnsnemnd bryter med konvensjonene til den internasjonale arbeidstakerorganisasjonen ILO, som Norge har sluttet seg til.

– Dette vil sette Norge i forlegenhet internasjonalt. Det er ellevte gang myndighetene gjør dette overfor oss, og de har blitt fordømt syv ganger av ILO for en slik opptreden, sier OFS-lederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere