RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hydro i 1000

Oseberg c
Oseberg c Foto: Terje S. Knudsen (Norsk Hydro)
Supermegler Gaute Eie i Carnegie mener at Hydro-aksjen skal i 1000 kroner innen 2006.

Eie er meget fornøyd med oppkjøpet av Spinnaker som Hydro offentliggjorde i går.

- Vår hovedkonklusjon er at dette er første skritt i retning av å gjøre Hydro klar for splitting innen 2006. Dersom det skjer tror vi aksjen kan gå til 850-900 kroner. Dersom Hydro i tillegg skulle fått 10 prosent av Shtokman, kan vi begynne å drømme om en aksjekurs på 1000 kroner innen 2006, sier Eie til Finansavisen.

Hydro betaler syv ganger forventet kontantinntjening i 2005. Snittet er 5,5 for mellomstore amerikanske selskaper, opplyser Eie.

- Både PA Resources og Norse Energy Corporation (NEC) ser billige ut med syv ganger oljereservene, mens DNO prises som budet. Dette er en veldig statistisk måte å verdsette disse selskapene på, og både PA Resources, NEC og DNO har lovet aksjemarkedet en voldsom vekst i produksjonen i 2006 og 2007. Samtidig er risikoen høyere når man har reserver i Jemen, Tunisia og Brasil, enn når selskaper har dypvannsreserver i Mexicogulfen, som Spinnaker har, sier Eie.

Hans favoritt av de tre er PA Resources. Også Hydro og Transocean må inn i porteføljen.

- Frem til jul ville jeg eid Hydro, som kan gå til over 800 kroner. Så er det på tide å kjøpe Transocean igjen. Aksjen har ligget stille de siste tre månedene, mens ratene i alle segmenter har akselerert den siste måneden, sier Eie.

Innen teknologi anbefaler han Eltek og Opticom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere