RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høyere strømpriser tross regn

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mange har beklaget seg over mye regn i sommer, men nedbøren kommer neppe til å merkes på strømregningen.

- Været tilsier lavere strømpriser, men markedet frykter for godvær og holder prisene oppe, sier seniorrådgiver Ommund Braut i Norsk Familieøkonomi til Dagbladet til Dagbladet.

Kraftanalytikere avisen har snakket med er temmelig samstemte: Selv om fyllingsgraden i de norske vannmagasinene er på vei opp, er fyllingsgraden fortsatt mye lavere enn normalt. Nedbøren i sommer har ikke veid opp for lite snø i vinter og rask snøsmelting i vår. Det hjelper heller ikke at regnet har falt på ”feil sted” i sommer, altså ikke der magasinene ligger.

"Ekstreme mengder" må til
Kraftmarkedet forventer høyere strømpriser til høsten. Bare en ordentlig klissvåt og nedbørsrik høst kan hindre strømprisene i å stige.

- Skal vi ha håp om å se igjen priser rundt 20 øre per kWh, må det ekstreme nedbørsmengder til, sier redaktør Kjell Rønningsbakk i Kraftnytt til Dagbladet.

Rønningsbakk tro dessuten det foregår et politisk spill om strømprisene, og vier til gårsdagens radiomeldinger som varslet enda høyere strømpriser:.

- Dette er ledd i et press fra dem som dels ønsker økt vannkraftutbygging, dels søker aksept for gasskraftutbygging uten CO{-2}-rensning og generelt arbeider for å få folk til å akseptere høyere strømpriser, sier Rønningsbakk til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere