RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke behov for nytt rentekutt

Sist oppdatert:
- Etter Sparebankforeningens syn bør ikke Norges Bank sette ned renten nå, sier administrerende direktør i Sparebankforeningen.

Arne Hyttnes, administrerende direktør i Sparebankforeningen, sier at etterspørselen er på vei opp, boligprisene stiger og kredittveksten er høy. Samtidig er optimismen stor i husholdningene. Derfor trenger vi ikke sette ned renta ytterligere, mener han.

- Mye taler for at økonomien vil ta seg opp som forutsatt. Hensynet til stabilitet i norsk økonomi må derfor tillegges større vekt enn et gitt inflasjonsnivå om to år, sier Hyttnes.

Norge har i dag lav inflasjon, noe som Sparebankforeningen forklarer med billig import og økende vareinnførsel fra lavkostland. Lave inflasjonsforventninger vil kunne føre til lavere lønnsvekst og dermed bedret konkurranseevne, noe som lenge har vært et ønske.

Sparebankforeningen pleier ikke å dele ut råd i øst og vest, men sist foreningen gjorde det var foran rentemøtet sommeren 2002, melder NTB. Da ba sparebankene Gjedrem om ikke å røre renta. Hovedstyret vendte det døve øret til, skyldte på lønnsoppgjøret og satte opp foliorenta med 0,5 prosentpoeng.

Konsekvensen ble at kronekursen steg og eksportindustrien mistet mange tusen arbeidsplasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere