RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke kjøp aksjer

Flere eksperter mener du ikke bør plassere sparepengene dine i aksjer. - Ikke hopp inn med begge bena, sier analysesjef Morten Jensen i DnB NOR Markets.

I løpet av de to siste årene har verdien av selskapene på Oslo Børs steget med 140 prosent. Det er ventet at denne oppturen skal fortsette i inneværende år, men likevel advarer nå eksperter mot å kjøpe aksjer.

- Det kan være det er fornuftig å fortsette månedsvis med kjøp av aksjefond, men jeg vil ikke anbefale noen å hoppe inn med begge beina nå, sier analysesjef Morten Jensen i DnB NOR Markets til NRK.

Mye av årsaken til at det ventes en roligere aksjemarked er forventninger om høyere renteoppgang i USA enn tidligere ventet. Dette kan legge en demper på eksporten i andre land, noe som resulterer i et fallende aksjemarked.

Også forvalter Peter Warren i Warren Wicklund tror veksten på børsen mer eller mindre er tatt ut.

- Du har faktorer som fallende dollar og fallende oljepris som er negative for Oslo Børs, så jeg tror norske aksjer vil gjøre det dårligere enn utenlandske aksjer. I tillegg er vi i senfasen av veksten, og en korreksjon tilbake vil være helt naturlig, sier Warren til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere