RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Ill.foto)

- Ikke kjøp jula på kreditt

Finansminister Per-Kristian Foss advarer mot julehandling på kreditt. I år kommer vi til å dra kredittkortet for minst to milliarder kroner i desember, en økning på 15 prosent fra i fjor.

- Det er all grunn til å advare mot å handle på kreditt, sier Per-Kristian Foss til Dagsavisen.

Bekymrer
Det er tallene som viser at nordmenn kommer til å sette nye rekorder i lånefinansiert forbruk fram til jul som bekymrer finansministeren.

- Forbrukslån er dyre, og det blir fort enda dyrere. Har man kontanter er det bra. Hvis ikke bør det gamle ordtaket «det er tanken som teller» gjelde, sier han.

Både banker og finansieringsselskaper har fått på pukkelen denne høsten for aggressiv markedsføring for sine forbrukslån.

Ny rekord
Men det ser ikke ut til at folk kommer til å følge finansministerens råd. Tall fra Bankenes Betalingssentral viser at handelen med kort og kredittkort kommer til å øke med 15 prosent i desember, og for første gang vil kjøp med kredittkort passere 2 milliarder kroner.

- Det er ny rekord for omsetningen når det gjelder kjøp med kort. Årsaken er først og fremst at flere bruker kort oftere, og flere virksomheter tilbyr betaling med kort, sier markeds- og informasjonsansvarlig for kort i BBS, Siv Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere