RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke overdreven pengebruk

Sist oppdatert:
Osterøy Bruselskap og Fastlandsfinans AS er blant dem som får hard medfart etter en revisjon Statens vegvesen har gjort av bomselskaper. Selskapene avviser pengesløsing.

Fredag sendte Statens vegvesen ut brev med hard kritikk av flere bomselskapers pengebruk og regnskapsførsel.

Brukte 400.000 på bok

Ett av selskapene som får mange anmerkninger er Osterøy Bruselskap, nær Bergen. Det pekes på at selskapet brukte 368.800 kroner på et bokprosjekt. Det vises også til flere bevertningsregninger som blir beskrevet som «uberettiget bruk av offentlige midler». Det skrives i klartekst at det har vært «store kostnader» til alkohol.

Styreleder Birger Skår, som presiserer at undersøkelsen omfatter tiden før han tiltrådte som styreleder, medgir overfor TV 2 Nettavisen at det har vært for svake rutiner rundt dokumentasjon av bilag, men han avviser at det har vært overdreven pengebruk i selskapet.

- Nei, på ingen måte, og vi skal klare å forklare dette på en god måte, sier han.

Delt ut til husstander

Han sier at man godt kan diskutere om det var riktig å lage bok om broen selskapet finansierte, men peker på at boken ble delt ut til alle husstander.

Når det gjelder alkoholkjøpene, mener Skår at Vegvesenet har lagt seg på en nulltolleranse og ikke aksepterer alkohol i det hele tatt. Dette vil selskapet nå vurdere, opp mot offentlige retningslinjer.

Festet for 50.000

Også Fastlandsfinans AS på Nord-Møre får kritikk blant annet for en fest på Dødeladen Cafe med alkoholservering som beløp seg til nær 50.000 kroner.

"Kostnadene er betydelig. Det vil dessuten være et spørsmål om denne bruk av offentlige midler er berettiget", heter det i revisjonsrapporten.

Regningen stammer fra feiringen av 10 år jubileumet for fastlandsforbindelsen fra Kristiansund og Frei inn på fastlandet.

- Vi har en utskeielse, og det er denne festen. Det er mulig vi ikke burde gjort det, men vi vurderte saken annerledes, sier daglig leder i Fastlandsfinans AS, Arve Mjela til TV 2 Nettavisen.

Mjelva sier prosjektet bygget på mye frivillig innsats gjennom mange år, og at mange fortjente en belønning for arbeidet som hadde gitt tusenvis av mennesker veiforbindelse med faslandet.

Forsiktige

- Det er første gang vi har servert alkohol i regi av Fastlandsfinans, sier Mjelva og understreker at han mener selskapet er meget forsiktig med bruken av bilistenes penger.

- Men hvis det er noe galt med rutinene våre skal vi dukke ned i saken og rydde opp, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere