RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen besparelser for oljegigantene

Oljeindustriens Landsforening (OLF) mener norske oljegiganter på kort sikt vil spare null og niks på de nye EU-reglene om avgifter for CO2-utslipp i Nordsjøen.

Miljøverndepartementet har forsøkt å overbevise EU om at Norge bør holdes utenfor de nye EU-reglene, men signalene fra Brussel tyder på at Norge ikke vinner frem med sitt ønske, melder NRK.

Slipper trolig

Dermed mener Naturvernforbundet at oljeselskapene trolig kommer til å slippe den høye norske CO2-avgiften i fremtiden.

Ifølge OLF vil dette ikke skje, fordi avtalen skal inneholde en bestemmelse som åpner for at norske myndigheter kan unnta egen oljevirksomhet.

- Resultatet vil derfor bli akkurat det samme for norske oljeselskaper i hvert fall fram til 2008, sier prosjektleder Elisabeth Baumann Ofstad til TV 2 Nettavisen.

- Oljeindustrien ønsker å være med i handel med CO2-kvoter, fordi handel med utslippskvoter vil gi betydelige utslippsreduksjoner på globalt nivå, sier Elisabeth Baumann Ofstad.

Hydro betalte 359 mill.

Informasjonssjefen i Hydro tror det blir besparelser for selskapet i framtiden.

- EUs regler kan tyde på at det blir et avgiftsnivå som er lavere. Men hvor mye lavere og hvordan det vil bli, er det for tidlig å si noe om, sier Kristin Brobakke til TV 2 Nettavisen.

I 2003 betalte Hydro 359 millioner kroner i avgift for virksomheten på norsk sokkel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere