RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen tegn til overoppheting

Sist oppdatert:
Til tross for at julehandelen 2003 ble den høyeste gjennom tidene, er det ingen tegn til at norsk økonomi er i ferd med å koke over, mener sjeføkonom Frank Jullum i Forkus Bank.

Takket være en solid innspurt de siste dagene før jul, ble jula 2003 den mest innbringende noensinne for varehandelen. Taksameteret stoppet på 35,8 milliarder kroner, og det er hele 6 prosent mer enn i fjor.

Sjeføkonom Frank Jullum mener likevel ikke det er tegn til overoppheting å spore i norsk økonomi, og viser til at detaljomsetningen bare vokste med 0,2 prosent fra november til desember i fjor.

- Det ser dermed ut til at privatforbruket er i ferd med å bremse opp etter sterk vekst i 2. halvår 2003, sier han.

Jullum tror utflatingen har sammenheng med at økt bil- og boligsalg trekker inn kjøpekraft fra husholdningene. Fokus Bank-økonomen tror også at den store oppmerksomheten omkring Folketrygdens svakheter har fått folk til å spare mer.

Arbeidsledigheten økte i fjerde kvartal 2003, ifølge SSBs siste Arbeidskraftsundersøkelse. Samtidig falt sysselsettingen, og det indikerer et brudd med trenden vi har sett de siste månedene. Jullum tror tilfeldige utslag i de statistiske målingene er forklaringen.

- Men usikkerheten rundt oppsvinget i arbeidsmarkedet er økt, påpeker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere