RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er euroens redningsmann

Foto: Luca Bruno (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Silvio Berlusconi setter pris på seg selv.

I en pressemelding fra den mye omtalte italienske statsministeren Silvio Berlusconi, kommer det frem at redningspakken med EU trolig ikke hadde blitt noe av, hvis ikke Silvio selv hadde reagert.

Den enorme redningspakken har ført til børsrally på de europeiske og den norske børsen mandag. Drøyt to timer før børsslutt i Oslo, er Hovedindeksen opp 5,6 prosent til 368,6 poeng.

Ringte Merkel
I pressemeldingen fra den italienske statsministerens kontor kommer det frem at Berlusconi ringte den tyske statsministeren klokken ett om natten, og det var dette som førte til kompromisset om redningspakken.

«Umiddelbart etter at de to lederne snakket sammen, utførte Tremonti (den italienske finansministeren red. anm.) - på ordre fra Berlusconi, og i tett samarbeid med sin franske kollega - den siste fasen av forhandlingene.

I pressemeldingen som refereres av danske Børsen heter det videre at Berlusconi er fornøyd med markedsreaksjonene på redningspakken.

«Den første reaksjonen i morges på de asiatiske og europeiske markedene demonstrerer at euro er i fremgang, og at redningspakken ble godt mottatt av markedsdeltagerne».

Var også viktig for Spania og Portugal
Ifølge meldingen fra Berlusconi heter det også at den italienske statsministeren spilte en nøkkelrolle da avtalen om nedskjæringene av Spanias og Portugals budsjetter ble vedtatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere