RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er veldig stolt!

Sist oppdatert:
Styreleder Jens Ulltveit-Moe sier han er stolt over snuoperasjonen i seismikkselskapet Petroleum Geo-Services. Nå selger han og tar en kjempegevinst.

Ulltveit-Moes selskap Umoe Invest har etter børs torsdag solgt 900.000 aksjer i PGS til kurs 345 kroner, ifølge en børsmelding fredag morgen. Etter salget eier Umoe Invest 1.012.444 aksjer i PGS tilsvarende 5,06 prosent. Aksjen sluttet i går på 359 kroner på børsen.

Det betyr at Ulltveit-Moe selger aksjer for 310,5 millioner kroner, samtidig som han sitter igjen med en post til en verdi på drøyt 360 millioner kroner, basert på gårsdagens sluttkurs.

Umoe Invest gikk inn i det da kriserammede selskapet sommeren 2002. Total kostpris for investeringen var rundt 200 millioner kroner, opplyser Ulltveit-Moe til TV 2 Nettavisen fredag morgen.

- Da var selskapet på randen av stupet, og vi gikk gjennom en veldig krevende prosess, sier han, og viser blant annet til at selskapet gikk gjennom en akkord etter den amerikanske Chapter 11-lovgivningen. Åtte milliarder kroner i gjeld ble ettergitt for å få det vaklende selskapet på beina.

- Nå har vi fått selskapet opp til en sunn tilstand, sier han.

Ulltveit-Moe legger ikke skjul på at han er fornøyd med investeringen. - Det har vært veldig spennende å være med på. Jeg er veldig stolt, jeg, sier han.

Den tidligere NHO-presidenten vil ikke si at dette er hans aller beste investering, men sier: - På så kort tid, i løpet av to år, er det den beste jeg har gjort.

Salget begrunnes med at Umoe-konsernet investerer tungt på andre områder, blant annet har rederiet Knutsen OAS kontrahert tre LNG-skip. Ulltveit-Moe påpeker også at han fortsatt er en stor aksjonær i PGS.

Aksjene er solgt til et konsortium etablert av meglerhuset ABG Sundal Collier, opplyses det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere