RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har dummet meg ut

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg har dummet meg ut, sier Øystein Stray Spetalen etter at han gikk amok og slo etter en VG-fotograf. - Årsaken til at jeg ble sint, var plakater som var ment å provosere meg.

- Jeg har dummet meg ut, jeg har gjort en feil og jeg legger meg flat. Jeg ante ikke at det var en journalist som var der, sier Spetalen til TV 2 Nettavisen.

VG slår i dag opp bilde av den suksessrike finanskjendisen som går til angrep på VGs fotograf utenfor Madserud Gård torsdag ettermiddag.

Sjikanerende plakater
Ifølge avisen reagerte Spetalen med voldsomt sinne da han ble oppmerksom på plakater med påskriften «Kjør stille, millionæren sover» og «Vokt Dem for naboen» som hang rundt Madserud Gård og ved huset til Spetalen.

- Jeg oppfattet at det var to kvinner som gikk sammen og hang opp plakatene. Jeg trodde de var ute etter å sjikanere meg, sier Spetalen.

Plakatene tente Spetalen
- Det var plakatene som gjorde deg sint?

- Det var plakatene som var årsaken til at jeg mistet besinnelsen. Jeg oppfattet det som sjikane, og jeg trodde de var sammen om å henge opp disse, svarer han.

Spetalen tok kameraet fra VG-fotografen, og krevde at bildene ble slettet. Senere beklaget han opptrinnet overfor fotografen.

- Jeg respekterer at en journalist har en jobb å gjøre, og jeg vil understreke at jeg ikke er forbannet på VG. Årsaken til hendelsesforløpet var at vedkommende ikke presenterte seg som fotograf, sier Spetalen.

Vil ikke knekke Madserud
Spetalen synes det er leit at saken der nabolaget rundt Madserud Gård har krevd at restaurantdriften skal begrense åpningstiden, er blitt så sterkt fokusert på hans person.

- Vi ønsker ikke nedleggelse av galleriet, eller kulturkafeen. Vi jublet da dette kom, men vi mener at de har tatt seg til rette med restaurantdrift til langt over midnatt, og at dette bryter med gjeldende lover og regler, sier Spetalen.

- Naboene står samlet
Han vil si lite om Katrine Finne som hang opp plakatene, og hvordan innholdet er blitt presentert.

- De prøver å fremstille som om folk er sur på meg i nabolaget, det stemmer ikke. Vi står sammen om innsigelsen mot åpningstiden, sier Spetalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere