RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2 Nettavisen

- Jeg har minimale kunnskaper

Sist oppdatert:
I et T5PC-styre dominert av unge selgere og IT-folk, skilte en mann seg ut. - Jeg har minimale kunnskaper, sier Terje Linder Andresen (69).

Styret og ledelsen i The 5 Percent Community var dominert av menn i 30-årene med bakgrunn fra salg og IT.

Men i styret satt også Terje Linder Andresen (69). Han har lang fartstid i norsk næringsliv, blant annet fra tidligere Andresens Bank, der han var banksjef i 25 år.

Linder Andresen kom inn i styret på ettersommeren 2003, og var styremedlem til tidligere i høst.

Han sier til TV 2 Nettavisen at han er lei for at det gikk som det gikk, men toner ned sin rolle. Han peker på at de andre styremedlemmene var langt mer aktive i selskapet. Flere hadde fulltidsjobber i T5PC. Han sier også at han ble delvis sykemeldt tidligere i år på grunn av en lammelse.

Linder Andresen sier videre at han ga selskapet beskjed om at han ville ut av styret på den ordinære generalforsamlingen før sommeren, men denne ble hele tiden utsatt, og han tar ansvar for at han ikke selv tok initiativ for å fratre formelt.

- Jeg har minimale kunnskaper, sier han om sin innsikt i T5PC-skandalen. Ifølge Linder Andresen er han ikke kontaktet av Økokrim, og ikke siktet, slik flere av de andre styremedlemmene er.

Linder Andresen mener ideen bak T5PC ikke nødvendigvis var dårlig, men at enkeltpersoner utnyttet situasjonen. - Jeg er ikke kjent med at det var kjeltringer der, men det må det ha vært, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Jeg er selvfølgelig lei for at disse menneskene fikk holde på slik de gjorde, sier han, uten at han vil peke på enkeltpersoner.

Linder Andresen sier at han ble spurt av T5PC-toppen Åge Rege om å gå inn i styret, og at han også konsulterte med T5PCs advokatfirma Wikborg Rein, før han engasjerte seg.

- Jeg følte at de gikk god for det, sier han.

- Jeg vil ikke bruke ordet «lurt». Det blir fjollete for en mann som er nesten 70 år og har vært lenge i norsk næringsliv. Men jeg liker det ikke, sier han

Han avviser å ha skodd seg på T5PC.

- Jeg fakturerte timer som normalt i begynnelsen, men etterhvert uten at jeg fikk betalt for det heller, sier han.

Linder Andresen er i papirer fra T5PC oppført med 500.000 B-aksjer.

- Jeg har aldri sett noen aksjebok. Det kan godt være at de står et eller annet sted, sier han, og understreker at han aldri har solgt T5PC-aksjer.

Han sier at han heller ikke tok del i det luksuslivet for det andre T5PC-toppene som nå er kommet frem, med reiser til Dubai, Kina og andre steder.

- Det lengste jeg reiste for T5PC var til Nittedal. Det var for å se på et eiendomsprosjekt, som det ikke ble noe av, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere