RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg overkjørte ingen

Sist oppdatert:
Olav Fjell har forholdt seg taus om Iran-saken etter at han gikk av i september. Men etter at tillitsvalgte i Statoil beskyldte ham for å ha overkjørt egne ansatte, tar han bladet fra munnen. Les intervjuet med Fjell her.

De tillitsvalgte i YS og NOPEF retter krass kritikk mot Olav Fjell i et internt notat som ble lagt fram for styret i Statoil torsdag ettermiddag. De to fagforeningene mener Olav Fjell overkjørte egne ansatte som gjentatte ganger advarte ledelsen og styret om den omstridte konsulentavtalen i Iran.

Bryter tausheten

Olav Fjell er oppgitt over de alvorlige beskyldningene som blir framsatt i notatet.

- Det budskapet som der blir kommunisert, det kjenner jeg meg ikke igjen i, sier den avgåtte Statoil-sjefen, som presiserer at han kun har fått formidlet innholdet i notatet gjennom media.

Fjell har så langt forholdt seg taus om Iran-saken etter at han gikk av i slutten av september. Men beskyldningene som er framsatt fra YS og Nopef, mener han er av en slik karakter at han velger å bryte tausheten.

- Så langt har jeg ikke gitt en eneste kommentar, og det har jeg gjort for å bidra til å skape ro omkring selskapet. De utspillene som nå er kommet, de er skadelige for Statoil, sier han til TV 2 Nettavisen.

Gleder seg til Økokrim er ferdig

Fjell satt flere timer i avhør hos Økokrim få dager etter at Iran-saken sprakk i media. Siden har han ikke hørt noe fra etterforskerne. Nå gleder han seg til konklusjonen fra Økokrim foreligger.

- Jeg ser fram til at Økokrim blir ferdige med sitt arbeid, jeg tror det er det som skal til for å etablere hva dette virkelig er, framholder den tidligere Statoil-sjefen.

- Saken blir stadig omtalt som om det er en korrupsjonssak, selv om dette spørsmålet ennå ikke er avklart, tilføyer han.

Avviser beskyldninger mot Hansen

Dagens Næringsliv skriver fredag at de tillitsvalgte i YS og Nopef mener at konstituert konsernsjef Inge K. Hansen i Statoil hadde en mer aktiv rolle i håndteringen av Iran-saken enn det som hittil er kommet fram. Den påstanden avvises blankt av Olav Fjell.

- Det er ikke riktig, sier han.

Styret i Statoil fikk framlagt notatet fra YS og Nopef torsdag ettermiddag. Fredag fortsetter styremøtet i Statoil, og det har derfor ikke vært mulig å få noen kommentarer fra verken fungerende styreleder Kaci Kullman Five eller konsernsjef Inge K. Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere