RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ville aldri badet der

(Tvedestrandsposten)
Sist oppdatert:
Naboer synes kommunens forslag er merkelig.

- Dette er ikke noe naturlig sted å bade. I dag er det ikke vann der i det hele tatt, men så er det jo ikke badetemperatur heller. Men jeg ville aldri gått ned dit for å bade, sier Ronnie Laurendz om området som er regulert til felles badeplass i bukta på Østre Odden, skriver Tvedestrandsposten.

- Samtidig er det ikke så lett for kommunen heller. Det er en rekke regler man må forholde seg til når en reguler-ingsplan skal utarbeides. Når det bygges ved sjøen, er det blant annet krav om en felles badeplass, legger han til.

Utløste reguleringsplan
Sammen med kona Kari har han bygd hus og bosatt seg på Østre Odden, like ved den omstridte bukta. Det var parets ønske om å bosette seg i Lyngør som utløste kravet om reguleringsplan.

I tillegg til huset til Laurendz, er det bygd ytterligere en bolig etter at reguleringsplanen ble vedtatt.

Uvisst om det blir noe
Det er Tvedestrand kommune som er regulerende myndighet. Når en reguleringsplan utarbeides, er det blant annet krav om fellesområder. Det er kommunen som har bestemt hvor disse skal plasseres. Når det gjelder den mye omtalte badeplassen, understreker enhetsleder Svein Olav Dale at det er usikkert om denne noen gang vil bli opparbeidet. Det er nemlig ingen rekkefølgekrav i denne reguleringsplanen.

Må bygge brygge
Det er imidlertid krav om at det skal anlegges en offentlig brygge. Det er tiltakshaver, altså Kari og Ronnie Laurendz, som skal sørge for at denne blir bygd, opplyser Svein Olav Dale. I følge enhetslederen skal denne brygga være på plass før sommer-en.

Les flere nyheter hos: Tvedestrandsposten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere