RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan ikke kreve lavere husleie

Sist oppdatert:
Til tross for at prisveksten falt i 2003, kan du likevel ikke kreve lavere husleie. Det er en rekke andre forhold som må tas med i betrakningen.

Den siste tiden har en rekke aviser skrevet at leietakere nå kan kreve leien nedsatt, ettersom konsumprisindeksen har falt i fjor. Men dette er dessverre ikke nok.

Ifølge Husleieloven må det ha gått minst ett år siden avtalen ble inngått, eller leien siste gang ble regulert, før ny regulering kan settes i verk.

- Det betyr at den som inngikk avtale i januar 2003, ikke kan kreve leien regulert før januar 2004. Og på et slikt helt år som loven krever har indeksen, som de fleste vet, ikke sunket til nå. På årsbasis har den steget, sier advokat Einar Frigland i Huseiernes Landsforbund i en pressemelding.

Frigland fastslår at ingen leietaker så langt har hatt noe igjen for å kreve indeksregulering av leien.

Men han påpeker at det er ventet mer interessante tider fremover. De som har regulering i januar kan etter all sannsynlighet glede seg til en leiereduksjon.

- Konklusjonen er altså at ingen kan kreve ”lavere leie” ennå. Men alle som har leieavtale med reguleringstidspunkt nå, kan selvfølgelig kreve regulering. Og så får tiden, og konsumprisutviklingen, vise om det blir opp eller ned, avslutter Frigland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere