RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjøp Fjord Seafood

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Analysefirmaet CAR anfaler kjøp av Fjord Seafood. Dette er en risikoaksje som vil gi avkastning, mener CAR som tror kursen skal i fem kroner i løpet av det neste halvåret. Kursen nå er 3,95.

- Fjord har i 2003 vært igjennom et massivt (og kostbart!) restruktureringsprogram som vi mener selskapet vil komme styrket ut av, skriver CAR og viser til at betydelige nedskrivninger og operative grep er tatt for å øke markedsfokus, redusere kostnader, samt optimalisere driften.

Men lakseprisen er det som styrer utviklingen.

- Utover økt operasjonell effektivitet er det prisen på laks som vil drive verdiutviklingen i Fjord fremover. De siste tre ukene har kiloprisen på eksportert norsk laks steget til kroner 24,73 (+4%), som er det høyeste nivået siden uke 22, 2002. Eksportvolumet har over de samme ukene falt, noe som bekrefter enkel teori om tilbud og etterspørsel. Maktbalansen i prissettingen svinger med det over i produsentenes favør. Dette er en trend som kan ytterligere forsterke seg fremover, skriver CAR.

CAR har lagt til grunn en snittpris på kroner 24,50 per kilo, og forventer omsetningsvekst på tre prosent i 2004 til 4,2 milliarder kroner. Dette vil ifølge CAR, resultere i betydelige resultatforbedringer i fravær av engangskostnader.

Men dette er en risiko-aksje, viser CAR til.

- Til tross for positive utsikter fremover er det risiko forbundet med en investering i Fjord, noe som også er reflektert i kursen. Selskapet bryter i dag lånebetingelser satt av Nordea og opererer under en midlertidig utsettelse til juni med å imøtekomme disse kravene. Prisdumpinganklager og potensielle restriksjoner på markedsadgangen til EU er et annet risikomoment, skriver CAR.

- Likevel, med gode muligheter for enda høyere laksepriser, kombinert med den finansielle- og operasjonelle gearingen som ligger i selskapet, mener vi risk/reward bildet er meget attraktivt, skriver CAR i sin analyse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere