RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjøp Frontline

Foto: Svein Erik Furulund (Aftenposten)
Bare én gang tidligere har aksjekursen i John Fredriksens tankimperium vært oppe på dagens nivå. Likevel roper aksjeanalytikerne i DnB NOR kjøp.

John Fredriksen eier knapt halvparten av aksjene i Frontline. Den siste tida har Våleenga-gutten og hans medaksjonærer vært gjennom litt av en seilas. Aksjekursen er doblet på mindre enn et halvår, og papirformuen til tankrederen eser ut.

Hans aksjeinnehav i Frontline er alene verdt 7 milliarder kroner. På toppen kommer Fredriksens dominerende eierposisjon i selskaper som Golar LNG, Aktiv Kapital og Northern Offshore.

Anbefaler kjøp

Frontline-kursen har vært oppe og snust på dagens nivå bare én gang tidligere. Det skjedde våren 2001, da tankratene var skyhøye. Sist uke nådde kursen 214 kroner, og det er like under all time high for verdens største tankrederi.

Likevel mener aksjeanalytikerne i DnB NOR Markets at det kan være penger å tjene på å kaste seg på tank-karusellen. Frontline er nemlig en av de to nykommerne på DnB NORs liste over anbefalte aksjer denne uka.

DnB NOR Markets peker på at oljeprisen ventes å holde seg høy, og det gir støtte til de høye fraktratene. I tillegg regnes det som lite sannsynlig at Opec vil kutte produksjonskvoten på toppmøtet i februar til tross for at oljeforbruket ventes å falle etter hvert som det blir varmere i været på den nordlige halvkule. Grunnen er at oljeprisen ligger over det som OPEC har pekt på som et «naturlig» leie for oljeprisen; 22 til 28 dollar per fat.

DnB NOR er også positiv til Fredriksens planer om å splitte Frontline i to, og spår en romslig utbyttebetaling til Frontline-aksjonærene i forbindelse med omleggingen.

Spår 30 kroner kiloet for laks

Nykommer nummer to på DnB NORs kjøpsliste er Fjord Seafood. Meglerhuset tror lakseprisen vil stige mot 30 kroner per kilo de nærmeste ukene, og det gir klingende mynt i kassen for de norske oppdrettsselskapene. DnB NOR Markets påpeker samtidig at Fjords økonomi er forholdsvis robust.

De øvrige aksjene DnB NOR anbefaler å kjøpe, er Aker Kværner, Wilh. Wilhelmsen, Norske Skog, Smedvig, Telenor og TGS Nopec.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere