RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjøpsmulighet etter statens nedsalg

Analysefirmaet CAR mener kursfallet i Telenor på grunn av statens massive nedsalg, er en kjøpsmulighet. Telenor er et selskap du skal ha i porteføljen din, mener CAR som tror selskapet kommer med gode tall for første kvartal.

Den norske stat, ved Nærings- og handelsdepartementet, solgte mandag 170 millioner aksjer i Telenor til Goldman Sachs etter en budprosess. Aksjene skal plasseres hos norske og internasjonale institusjonelle investorer. Posten tilsvarer 9,4 prosent av aksjene i Telenor, og staten får etter dette en eierandel på rundt 53 prosent.

Salget til institusjonelle investorer etterfølges av et salg til privatpersoner i EØS-området til samme kurs som institusjonene, kroner 48,50, og dette salget starter fredag. Det er satt av inntil 30 millioner aksjer for plasseringen mot privatpersoner.

- Vi ser kursfallet i forbindelse med nedsalget som en kjøpsmulighet. Telenor aksjen sluttet i går ned 5,4 prosent til 47,20 og vi har et kursmål på 55 kroner, skriver CAR i sin morgenanalyse.

Men CAR mener det kan bli en sidelengs opplevelse på kort sikt i forbindelse med plasseringen, inntil aksjene har fått "satt seg litt" i markedet, men flere forhold taler for en oppgang på litt lengre sikt, mener CAR.

Det er positivt at staten selger seg ned og det styrker Telenor's kandidatur i strukturelle spill. Samtidig vil vekting i indekser øke slik at indeksfond må kjøpe mer enn sin relative andel i selskapene.

I tillegg tror CAR på gode kvartalstall.

- Det at staten selger sent i kvartalet bør bety at første kvartal blir en positiv opplevelse, ellers ville det vært naturlig å vente, skriver CAR som mener aksjen er billig både i forhold til markedet og i forhold til sammenlignbare selskaper.

- Vi anbefaler den som en del av en portefølje heller en på beste kjøpslista. Aksjen er av de mest likvide og helt klart en aksje som kan trades,skriver CAR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere