RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: montasje

- Krev strømpenger nå

Sist oppdatert:
Skandalefirma konkurs - sjekk hvordan du gjør krav på pengene.

Vinteren 2007 og 2008 satte Nettavisen søkelyset på strømselskapet B2C Energy, som ifølge Forbrukerombudet var verstingselskap nummer én.

Les alt om B2C Energy

B2C Energy, som senere skiftet navn til Smart Consult, fikk flere tusen klager fra forbrukere. Blant annet mottok mange kunder skyhøye, feilaktige regninger og trusler om rettslig forfølging.

Nå er selskapet slått konkurs.

Forbrukerombudet har advart
- Det er veldig bra at man nå skal sette seg ned og finne ut hva som er av verdier i selskapet. På den måten kan det bli en avklaring om kundene kan få penger tilbake eller om det ikke ligger noen kroner i boet, sier prosjektleder Frode Elton Haug i Forbrukerombudet til Nettavisen.

Forbrukerombudet har hele tiden advart folk mot å betale feilaktige regninger fra selskapet, men mange kunder har tapt flere tusen kroner, blant annet på store forskuddsinnbetalinger rett før selskapet mistet retten til å selge strøm i mars 2007.

Send inn krav til konkursboet
Hva bør folk som mener de har penger til gode i B2C Energy gjøre?

- Vi anbefaler at alle kunder som har betalt forskudd for strøm de ikke har fått levert retter et skriftlig krav om tilbakebetaling til konkursboet. Det samme gjelder dersom du har betalt regninger du mener du ikke skulle gjort, sier Haug.

Nederst ser du hvordan du gjør dette.

Krav fra tidligere kunder vil bli regnet som uprioriterte krav. Normalt finnes det ikke tilstrekkelig med verdier i et konkursbo til å dekke alle uprioriterte krav.

Ikke optimistisk
Bobestyrer Viggo Scherger i advokatfirmaet Rime er heller ikke optimistisk på tidligere kunders vegne, men også han mener de som har krav bør fremme dem.

- Jeg tror vel ikke det er så mye penger å hente, men det kan jo være vi finner noe, sier advokaten til Nettavisen.

Scherger er også bobestyrer i TM Telecom Management (overtok i sin tid selskapet Easytel) som tidligere i høst ble slått konkurs. Også dette selskapet fikk i sin tid en haug med forbrukerklager i forbindelse med salg av telefontjenester.

Marius Marthinsen er mannen som står bak både B2C og TM Telecom.

- Han mener på sin side at B2C Energy har penger til gode hos kunder som ikke har betalt, forteller Scherger.

Mange løse tråder
Nå skal advokaten prøve å rydde opp i selskapene, noe som kan bli en krevende jobb.

- Selskapsstrukturene og regnskapene er uoversiktlige og komplekse. Det er mange løse tråder vi må nøste opp for å komme til bunns, sier han.

Scherger har fått en garanti fra retten for å etterforske straffbare forhold og eventuelt innstille på konkurskarantene for Marius Marthinsen. Marthinsen ble i vinter dømt til å betale 250.000 kroner i tvangsgebyr til Forbrukerombudet etter å ha purret på kunder som hadde protestert skriftlig på regningene de hadde mottatt.

Har du et krav du vil melde i konkursboet?

Kontakt advokat Viggo Scherger, Akersg. 8, 0158 Oslo, e-post: scherger@rime.no

Les alt om B2C Energy her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere