RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Laveste rente i moderne tid

Sist oppdatert:
En undersøkelse fra Dine Penger viser at vi for tiden har rekordlav fastrente. Nå kan du få en femårs-rente på like over fire-tallet.

- I dag kan du binde et fem års lån på 4,33 prosent rente. Dette er de laveste fastrentesatsene vi har sett i Norge i moderne tid, sier sjefsredaktør Tom Staavi i Dine Penger til NRK.

Det har ikke vært lavere fastrente her til lands siden vi fikk markedsregulert rente.

Til tross for at fastrenten har falt dramatisk de siste årene, mener Staavi at nordmenn flest bør la renten flyte. Sjefredaktøren forteller at den flytende renten over tid vil være lavere enn den faste renten.

Men har du et stort lån, tåler kanskje ikke økonomien din et rentebyks. Da kan det være en idé å gå inn i en fastrenteavtale nå.

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea mener det kan være lurt å binde boliglånsrenten på dagens nivå. Han vil ikke garantere at du vinner penger på det, men poengterer at du slipper store overraskelser ved oppgang. De aller fleste økonomene regner med at Norges Bank vil sette opp styringsrenten til neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere