RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lavlønnsharselas vekker kamplysten

LO-leder Gerd-Liv Valla mener NHO må slutte å harselere med lavtlønte. Valla gikk til direkte angrep på forhandlingsleder Sten P. Magnus i Reiselivsbedriftenes Landsforening under LOs representantskapsmøte tirsdag.

- NHOs avvisning av å heve minstelønnssatsene under vårens oppgjør er lavmål og de vil garantert miste kamplysten, sa Valla under åpningen av LOs representantskapsmøte i Folkets Hus i Oslo tirsdag.

Forhandlingsleder Sten P. Magnus i Reiselivsbedriftenes Landsforening uttalte i forrige uke at "vi må slutte å snakke om lavtlønte, vi må snakke om markedslønn". Dette fikk Valla til å se rødt, melder NTB.

- Lavtlønn er når du knapt kan leve av lønna i en heltidsjobb. Vi finner oss ikke i at NHO-direktører harselerer med lavtlønte på denne måten. Dette er mangel på respekt, sa Valla.

LO-lederen sa også i åpningstalen at organisasjonen vil kreve reallønnsvekst for alle sine medlemmer, med en klar lavlønnsprofil.

Hun gjorde det også klart at pensjonst blir den viktigste saken under vårens forhandlinger. LO kan blant annet kreve tariffestet tjenestepensjon for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere