RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Levde ikke som en munk

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
SPANIA (TV 2 Nettavisen): T5PC-gründer Jim A. Wolden innrømmer overfor TV 2 Nettavisen at han levde det gode liv med pyramide-penger. Nå er alt tapt.

Raske biler, flotte båter, millionvilla på Eidsvoll og hus i Spania. Alt så ut til å gå etter planen i starten av T5PC-eventyret til Jim Wolden.

- Jeg kan ikke si at jeg levde som en munk. Når du sitter med en del penger så er de lett å bruke, sier 31-åringen.

I et intervju med TV 2 Nettavisen i dag påstår Wolden at han nå er så godt som blakk og har tapt alle pengene han tjente på hjertebarnet sitt. Skylden legger han på det første styret med Jørn Ronnie Tagge, Arne Longva, Tord Haugli og Åge Rege.

- Jeg er et impulsivt menneske og har fått lide smertelig for det gjennom det siste året, sier Wolden til TV 2 Nettavisen.

Tjente 20 millioner
Det hele begynte som et eventyr for gründeren. Etter oppstarten strømmet medlemmene på og optimismen var skyhøy. Selv tjente Jim Wolden gode penger på å selge en del av sine T5PC-aksjer på gråmarkedet.

Da styret i fjor sommer ba Wolden trekke seg helt ut, av hensyn til selskapets renommé, ble han forespeilet enorme summer for aksjene han satt igjen med.

- Mitt motiv bak T5PC var å tjene mest mulig penger. Men ikke raske penger. Da hadde jeg gjort mye annerledes. Men av alle de involverte, er det nok jeg som har tjent mest, sier han til TV 2 Nettavisen.

Gründeren anslår at han tjente om lag 20 millioner kroner netto på T5PC.

- Brukte penger på biler
Med lovnader om det Wolden kun vil beskrive som «mange millioner kroner», begynte investeringene. Fra før hadde gründeren brukt mye av aksjeutbyttet på hus på Eidsvoll, en 40 fots Princess og fem dyre biler.

- Jeg har alltid vært interessert i biler. Så da jeg hadde penger, brukte jeg mye på interessen min, sier Wolden til TV 2 Nettavisen.

Han la også inn et stort depositum på et hus i Spania og en enda større båt, samt investerte i flere prosjekter utenlands.

- I tillegg startet vi å grave svømmebasseng i hagen på Eidsvoll og anlegge tennisbane. Disse prosjektene ble imidlertid stoppet av kommunen på grunn av manglende godkjenning, ikke på grunn av pengemangel, sier Wolden.

Sint og forbannet
Men så snudde lykken for T5PC-gründeren. Etter et kritisk tv-innslag på NRKs Forbrukerinspektørene (FBI), ble fire av Woldens fem biler hentet på tunet av Falcken.

- Årsaken til dette var ikke at jeg skylte penger. Grunnen var at man på tv-innslaget kunne se at bilene var registrert med tollkskilt. Neste morgen stod tollvesenet der. Bilene ble tatt med til tollageret, sier Wolden.

I dag er alle bilene til 31-åringen solgt, i likhet med båten han hadde. Selv hevder han dette var for å få råd til å betale regningene som etter hvert begynte å renne inn. Huset han hadde deponert på i Spania gikk tapt. Det samme gjorde depostumet.

- Pengene jeg var lovet fra T5PC-styret kom aldri. Derfor gikk alle investeringene mine tapt. Slik sett er jeg lurt jeg også. Så du kan skrive at jeg er minst like sint og forbannet som et hvert medlem, sier han.

- Er ikke det arrogant å si noe slikt, siden du tross alt har tjent penger på selskapet?

- Jeg har tapt alle pengene mine på grunn av brutte lovnader. Det eneste jeg har igjen er huset på Eidsvoll, som knapt er verdt det tilsvarende som en fireroms leilighet i Oslo. Vi har så vi klarer oss, men jeg må ta meg en jobb for å klare å betale forpliktelsene jeg har, sier Wolden.

- Vi var aldri kjærester
I tiden etter T5PC-konkursen har oppslagene i media blitt en stor belastning for den mediesky gründeren og familien hans. Wolden føler at norsk presse har hengt han ut som hovedmannen bak skandalen og sier det ligner mye på en menneskejakt.

Senest i går kveld stod to kvinner, hvor en påstod hun var Woldens eks-kjæreste, frem på FBI og påstod de var blitt lurt av gründeren.

- Det er riktig at jeg sendte de to til Belize. De skulle hjelpe meg å starte et selskap her, men vi kom aldri i gang fordi vi manglet penger, forteller Wolden til TV 2 Nettavisen.

Han avviser at han var kjæreste med den ene av jentene.

På grunn av rot med returbilletten, sier Wolden at jentene måtte få hjelp av familiene sine til å komme seg hjem til Norge. Jeg har så dårlig samvittighet som det går an, sier 31-åringen.

Han hevder å ha utstedt et gjeldsbrev til de to jentene. Noe av pengene skal de ifølge Wolden ha fått, men han skylder dem fremdeles 400.000 kroner.

I FBI-intervjuet skal jentene ha påstått at Wolden tidlig hadde avslørt at han skulle loppe T5PC for penger.

- Hvis det hadde vært riktig, hadde jeg aldri fått noen andre inn i styret og gitt dem tilgang til kontoene. Det jeg fortalte dem, var at jeg ventet å få masse penger fra T5PC når jeg solgte meg ut av selskapet. Jeg lovet dem pengene tilbake og sa jeg skulle kjøpe meg hus i Spania og båt. Men slik gikk det jo ikke, sier Wolden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere