RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lidl vil gi dyrere mat i distriktene

Den tyske superlavpriskjeden Lidl er ventet å presse ned matprisene. Men det er det bare folk i byene som får glede av. En forsker venter at Lidls inntog vil gi dyrere mat i distriktene.

En handlekurv med dagligvarer koster i dag omtrent det samme uavhengig av hvor du bor i landet. Men likhetsprinsippet kan stå for fall.

- Den tyske varekjeden Lidls inntreden i tettbygde strøk i Norge vil føre til økte matvarepriser i utkantene. Det vil tvinge de etablerte kjedene til prisdifferensiering mellom by og land, hevder forsker ved Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO) Randi Lavik overfor BT.

Ifølge SIFO har ikke norske matvarekjeder drevet prisdifferensiering til nå.

Lidl kommer imidlertid til å skape sterkt prispress der hvor de etablerer seg, det vil si i godt befolkete strøk av landet. Kjedene kan derfor bli fristet til å ta ut større marginer i deler av landet hvor konkurransen er mindre og som Lidl ikke finner interessant, spår Randi Lavik.

Undersøkelser gjort i Finland, der Lidl etablerte seg for to år siden, gir SIFO-forskeren dekning for sin spådom. Lidl er ventet å rykke inn med et titall butikker i Norge i løpet av neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere