RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ligg unna aksjer

Sist oppdatert:
- Privatpersoner bør holde seg langt unna børsen og enkeltaksjer. Det mener aksjeguru Jan Petter Sissener.

Aksjesjef Jan Petter Sissener i meglerhuset Alfred Berg mener privatpersoner bør holde seg til aksjefond, hvis de ønsker å eksponere seg for risikoen i aksjemarkedet.

- Privatpersoner har ingenting i aksjemarkedet å gjøre. Det er en ekstremt krevende jobb, der man må følge med nøye, sier Sissener til Aftenposten.

Hans vurdering er at aksjemarkedet er for komplisert for de aller fleste privatpersoner, og det blir bare mer komplisert.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av det omstridte aksjesalget i PGS og refinansieringen i Pan Fish, hvor mange småinvestorer måtte tåle store tap.

Tapene skyldtes at småinvestorene rett og slett ikke har skjønt mekanismene i aksjemarkedet. Sissener og flere andre aksjeeksperter er klare i sine råd:

Skal privatpersoner investere i aksjer bør de gjøre det gjennom fond eller profesjonell forvalter.

Forvalter Peter Warren i WarrenWicklund mener "folk flest" gjør klokt i å styre klar av aksjemarkedet.

- Ja, jeg tror det, hvis ikke de er villige til å bruke mye tid på å følge med. Hvis det er bare for å investere, så bør de aller fleste bruke en forvalter. Men jeg har inntrykk av at det er mange som også synes det er moro å handle aksjer, at det har en underholdningsverdi. Men da må de også gjøre jobben, sier Warren.

Følg utviklingen på børsene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere