RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må få bedre rettigheter ved strømkjøp

Forbrukerombudet mener at vi må få like gode rettigheter ved kjøp av strøm som ved kjøp av andre varer.

Ettersom strømkjøp både er en nødvendighet, og utgjør en stor del av husholdningenes utgifter, vil mulige tvister få stor praktisk og økonomisk betydning for forbrukeren.

Andre nordiske land har derfor innført ufravikelige lovregler ved forbrukeres kjøp av elektrisk energi, påpeker Forbrukerombudet i en melding.

I tillegg til at forbrukernes rettigheter bør fastsettes ved lov, mener Forbrukerombudet at forbrukernes rettigheter ved kjøp av strøm må bli bedre enn hva de er i dag.

Derfor mener ombudet det er posistivt at en arbeidsgruppe som har utarbeidet et nytt lovforslag, går inn for å regulere blant annet hvilke vilkår som må være oppfylt for at nettselskapenes skal kunne stenge av strømmen hos en forbruker. I tillegg ønsker gruppen at alle nettselskaper og kraftleverandører knytter seg til Elklagenemnda.

Forbrukerombudet har sammen med Forbrukerrådet fremmet et eget forslag som skal regulere forbrukernes rett til prisavslag. Dette innebærer at du skal kunne kreve avslag i nettleien etter standardiserte satser dersom du blir utsatt for langvarige avbrudd.

I forhold til forbrukernes rett til erstatning, mener ombudet og flertallet i arbeidsgruppen at nettselskapenes ansvar må utvides.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere