RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mange nedturer i 2005

Redningsselskapet topper listen til PR-byråsjef Lars Erik Grønntun når han oppsummerer årets nedturer i 2005. Se også hvem han tror kan bli neste års opp- og nedturer.

Toppsjef i Gambit H&K, Lars Erik Grønntun, ser i krystallkula og spår hva som kan bli neste års opp- og nedturer, skriver Kampanje.

- Det er svært vanskelig å forutse oppturer og nedturer for 2006, men mange av de som har hatt nedturer i år har naturlig nok et potensiale for en opptur i 2006. Av «nye selskaper» har jeg tro på at Fast Search & Transfer vil komme sterkt i 2006, etter støyen rundt Opticom. Ser vi det litt bredere er nok en joker for 2006 Stoltenberg-regjeringen. De kan fortsette i den litt negative spiralen de er inne i akkurat nå, men de kan også få seg en betydelig opptur neste år, sier Grønntun.

- Hvor tror du nedturene kommer?

- Vanskelig å spå om nedturer og skandaler. Men det blir spennende å se om et potensielt mer ruglete aksjemarked i 2006 også bringer med seg omdømmenedturer. Et selskap som blir interessant å følge her er SAS. SAS er jo nå midt oppe i problematikk rundt kanselleringer, noe som kan følge konsernet inn i neste år. Samtidig ser vi at konkurrenten Norwegian blir stadig sterkere. 2005 har vært et år med mange nedturer, og vi har sett hvor sårbare mange er og hvor viktig det er å ivareta og forvalte omdømmet. Mange norske virksomheter har fortsatt en lang vei å gå i integreringen av kommunikasjon i sine strategier samt å forstå viktigheten av å tenke langsiktig rundt omdømmebygging. En ting er dessverre sikkert, nedturene vil komme i 2006 også, varsler Grønntun.

PR-byrå-sjefen mener TVNorge har stått for årets opptur i 2005. Også NSB og en meget kjent finansmann og industribygger havner på Grønntuns oppturliste.

- TVNorge har hatt en solid opptur i år, med seersuksesser som «Lost» og «Heia Tufte». Det blir spennende å se om de også kommer til å levere varene neste år. NSB må vel også være en klar kandidat her. De har nærmest hatt fast plass på «verstinglisten» i omdømmemålinger. De har hatt en betydelig forbedring av sitt omdømme i 2005. Av personer har Kjell Inge Røkke løftet seg i år. I 2005 har han fremstått som en industribygger.

Redningsselskapet figurerer på Grønntuns lange liste over nedtur-kandidater i år. Det samme gjør Utenriksdepartementet (UD), Avinor, Tine, Frelsesarmeen og Norske Skog.

- I 2005 har den ene nedturen fulgt den andre. Vi kan selvfølgelig ikke komme utenom Redningsselskapet. De har klart å rive ned et godt omdømme på kort tid. Redningsselskapet er et skoleeksempel på at man ikke skal bruke media som diskusjonsforum for interne problemer og stridigheter. Det blir spennende å se om de klarer å reise seg neste år. Av andre nedturer i 2005 kan man nevne Utenriksdepartementets håndtering av tsunamien. Dette synliggjør - overfor både offentlige og private virksomheter - hvor lite forberedt vi er når det uforutsette skjer. Andre nedturer vi vil huske fra året som er gått er eksempelvis Avinor, Tine og Frelsesarmeen. Og sist, men ikke minst, Norske Skog. Vi får håpe at virksomheter og organisasjoner har lært noe av alle nedturene i år, og at de stiller bedre forberedt i 2006, avslutter Grønntun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere