RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mulig siste gang dere ser meg

Sist oppdatert:
Helge Midttun mer enn antyder at hans dager som Fjord Seafood-sjef er over. Samtidig kjøper John Fredriksen seg opp.

Konsernsjef Helge Midttun presenterte torsdag morgen Fjord Seafood-resultatene for første kvartal. Midttun kunne vise til et driftsresultat på 19,41 millioner euro, mot 3,15 millioner euro samme periode året før.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Konsernsjefen avsluttet presentasjonen med følgende beskjed til de fremmøtte:

- Dette kan være siste gang det er meg som presenterer selskapets resultater, og det er sannsynligvis siste resultatpresentasjon fra selskapet, fortalte Midttun.

Fredriksen fester grepet
Samtidig meldte John Fredriksens Pan Fish at selskapet nå eier 67 prosent av aksjene i Fjord Seafood. Dette skjedde etter at de kjøpte over 3,26 millioner aksjer i selskapet onsdag.

Nå gjenstår å få Fjord-aksjonærene med på dansen. Styreformann Leif-Frode Onarheim opplyser at det pliktige tilbudet fra Pan Fish kommer 9. mai, og blir stående en måned.

Dersom mer enn 90 prosent av Fjord-aksjonærene godtar tilbudet fra Pan Fish, vil Fjord bli tatt av børsen.

- Da er investorenes jobb over. Som gammel industrialist vet jeg at det er da den virkelige jobben med å utvikle selskapet begynner, sier Onarheim til NA24.


- Potent Fjord
Konsernsjef Helge Midttun mener Fjord har mye å bidra med i det nye selskapet.

- Det er potent Fjord som har mye å bidra med i nye strukturen. Vi har en god plattform, samtidig er det slik i et velfungerende kapitalmarked at selskaper kan kjøpes og selges. Jeg håper vi skal bidra positivt i det nye selskapet, sier Midttun til NA24.

Tjente 3 mill.
I morges ble det kjent at Helge Midttun har utøvd sin opsjonsavtale i Fjord Seafood, som stammer fra 2004.

Styret har derfor vedtatt å øke selskapets aksjekapital etter at det er trykket opp 666.666 nye aksjer i forbindelse med Midttuns opsjonsutøvelse.

Tegningskursen er på 3,75 kroner pr aksje og dermed kan Fjord-sjefen allerede ha tjent drøyt tre millioner kroner på opsjonsavtalen.

Helge Midttun har etter opsjonsutøvelsen 1.107.666 aksjer og 2.250.000 opsjoner i Fjord Seafood ASA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere