RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nødvendig å gripe inn

Sist oppdatert:
Regjeringen grep fredag inn med tvungen lønnsnemd i oljestreiken. Dagfinn Høybråten avviser at han har latt seg bruke av oljeindustrien.

– Det har vært en vanskelig avgjørelse, men jeg mener også at avgjørelsen var riktig. Tre hensyn ligger bak regjeringens avgjørelse om å gripe inn i med tvungen lønnsnemnd: Hensynet til de store økonomiske verdiene som sto på spill, hensynet til vårt renommé som en av verdens største olje- og gassleverendører og hensynet til våre faste kunder, sa arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten på en pressekonferanse i dag.

Høybråten sa i går at det var opp til partene i konflikten å finne en løsning. Han mener imidlertid ikke regjeringens inngripen står i motsetning til dette.

– Nei, det er fortsatt partene som har ansvaret. Men når konflikten trappes opp og blir total, er det vår plikt å vurdere situasjonen. Konsekvensene for Norge ville blitt så store at det var nødvendig å gripe inn, sa statsråden.

Han avviser at regjeringen har møtt press fra utenlandske aktører for å gripe inn i konflikten.

Hvordan har kontakten mellom Oljeindustriens Landsforening og regjeringen vært?

– Det vil jeg ikke kommentere nærmere.

Oljearbeiderne mener du lar deg misbruke av oljeindustrien?

– Det vil jeg bestemt avvise. Det er utelukkende vår egen vurdering av situasjonen som ligger bak avgjørelsen, sa Høybråten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere