RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norden kan bli nytt Silicon Valley

Sist oppdatert:
Direktør Tom Nyman i investeringsselskapet Pod Holding tror Norden kan bli et europeisk IT-sentrum for selskaper og forskning.

(NA24): Pod Holding, som har kontorer i Stockholm og Boston, arbeider med å skaffe nordiske selskaper innpass på det amerikanske markedet.

Samtidig forsøker investeringsselskapet å lokke amerikanske aktører til Norden.

- Svensker er veldig raske til å benytte ny teknologi. Derfor er det interessant for amerikanske selskaper å teste ut sine produkter på et slikt marked, sier direktør Tom Nyman til den svenske avisen Dagens Nyheter.

Bruken av mobiltelefoner, internett og bredbånd er spesielt høyt i Norden, og Nyman tror at dette fenomenet kan gjøre Norden til et nytt Silicon Valley – den kjente IT-tumleplassen i San Francisco – der selskaper og forskning samles og drar nytte av hverandres kunnskap og spisskompetanse.

Det finnes tilsvarende steder som Silicon Valley i Boston, New York og Texas, men ikke i Europa.

- Norden har muligheter til å utvikle seg til et Silicon Valley i Europa ettersom vi har infrastrukturen og teknologien, sier Nyman til Dagens Nyheter.

Nyman mener nytenking, utenlandsk fagkunnskap og skatteletter for investeringer må til for at tankene om et nordisk Silicon Valley skal bli en realitet.

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere