RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge, en frihavn for pyramider

Sist oppdatert:
Beslutningen om ikke å etterforske pyramidesystemet WGI underbygger bildet av Norge som en frihavn for pyramider, sier stortingsrepresentant Audun Lysbakken (SV).

- Økokrims beslutning er veldig skuffende fordi det sender et alvorlig galt signal. Mens det drives klappjakt på denne pyramiden over hele verden, fremstår Norge som en frihavn. Dette er nærmest en invitasjon til å fortsette virksomheten her til lands, sier Lysbakken til TV 2 Nettavisen.

Samtidig som han er skuffet over Økokrim, sender Lysbakken mye av ansvaret over på regjeringen.

- Denne beslutningen tar regjeringen med buksene nede. Den har hele tiden hevdet at det norske lovverket er like godt som i andre land. Økokrims beslutning om ikke å reise tiltale viser at det er feil, sier Lysbakken.

Han oppfordrer nå regjeringen til raskt å komme med et nytt lovforslag.

- Den har somlet i årevis. Hvis regjeringen nå raskt kommer med et forslag til Stortinget, vil vi oppfordre de andre partiene til å gi denne saken høy prioritet, slik at vi kan ha på plass en ny lov før sommeren, sier Lysbakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere