RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge er minst korrupt

Sist oppdatert:
En av to nordmenn mener norske næringslivsledere er mindre korrupte enn sine europeiske kolleger, viser en fersk undersøkelse. Hva tror du?

Undersøkelsen, som er utført av meningsmålingsinstituttet Visendi for NTB, viser at 49,9 prosent av de spurte tror korrupsjon er mindre utbredt blant norske næringslivsledere enn ellers i Europa.

Generalsekretær Jan Borgen i Transparency International mener de som tror korrupsjon er mindre utbredt i Norge enn i resten av Europa rett og slett er naive.

SI DIN MENING:
Er det naivt å tro at norske ledere er mindre korrupte enn utlendingene?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

–Jeg kunne stille spørsmålet omvendt: Hva skulle tilsi at vi har et renere næringsliv enn andre land? Jeg ser ikke hva det er med vårt eget næringsliv som er så mye bedre enn andres, sier Borgen til NTB.

Samtidig mener hele 43,7 prosent av de drøye tusen som deltok i undersøkelsen at korrupsjonen er like utbredt, mens bare 2,2 prosent tror korrupsjonen er mer utbredt i Norge.

Undersøkelsen er gjort denne uken, i kjølvannet av den siste tidens medieoppslag om tvilsomme avtaler i næringslivet.

Borgen er glad for at media den siste tiden har satt søkelys på korrupsjonssaker i næringslivet, og fått problemene opp på dagsordenen.

– Jeg håper at pressen graver opp flere saker, fordi det er lang vei frem i arbeidet med å endre holdninger. Jeg er skeptisk til næringslivsledere som sier at de sakene vi har sett til nå bare er unntak. Jeg tror det er mer å ta av, sier Borgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere